Verslag oktober – gezellig en nuttig

Vrijdag 2 oktober was een nuttige testavond. De tijd ging snel en rond 23 uur hebben we afgerond. In totaal zijn er deze avond vier spellen getest en geëvalueerd. Alle spelmakers zijn met nuttige feedback weer naar huis gegaan.

Als eerste hebben we een nieuwe insteek van mens-erger-je-niet getest van Raed en Jaap. In dit spel met ruimte thema reis je naar planeten om overwinningspunten te halen, maar dien je op te passen niet door anderen van het bord geveegd te worden. Als dat gebeurt, kun je weer rustig verder, maar raak je wel een deel van je punten kwijt.

IMG_0072

Het tweede concept kwam van Randolph. Hij pitchte een partyspel / quiz in concept, met al concrete vragen om het spelidee te ervaren.

Daarna splitste de groep. Eelco bracht een nieuwe versie van Hypergate ter tafel: een handelsspel met ruimte thema waarbij spelers met elkaar grondstoffen ruilen, maar ook kunnen investeren in het ontwikkelen van technologieën.

IMG_0075

Arjan bracht zijn kaartspel Tricky Dungeon weer ter tafel. In dit kaartspel (slagenspel) kiest elke ronde een speler een avonturier die bepaalt wat voor spel wordt gespeeld en hoe goud is te verdienen. De andere spelers werken samen om te voorkomen dat de actieve speler succes heeft. Ditmaal werden nieuwe helden getest die het spel nog meer variatie moeten geven.

IMG_0074

De volgende testavond is traditioneel weer op de eerste vrijdag van de maand: vrijdag 6 november. Zie je dan?

Game on!

-ARjan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s