Verslag testavond 5 juni 2015

Vrijdag 5 juni was er weer een open testavond. We waren weer welkom bij Indietopia! Er was een compacte groep, met een goede balans tussen spelers en makers: meer makers dan spelers. Er werd heel nuttig getest en er was een goede sfeer.

DSC_0620

Eelco bracht het (euro) spel ‘Black Hole Sun’ ter tafel. Het draait daarbij om overwinningspunten die via grondstoffen te verkrijgen zijn. De belangrijkste keuze is steeds om grondstoffen te investeren in het vergroten van de inkomsten of direct te besteden aan punten. Het doel van het spel is een meerderheid in de ruimte-senaat te verkrijgen. Senatoren zijn (uiteraard) te koop, op een centrale vrije markt; de prijs daalt elke beurt als er geen gekocht is, en stijgt als dat wel gebeurd is.

Het meest innovatief is de handelsronde, waarin spelers in het geheim kiezen welke verzameling grondstoffen ze te koop aanbieden, en wat deze verzameling moet kosten. Hierin is het dus zaak precies de maximumprijs te vragen die nog wel betaald zal worden. Het spel is al behoorlijk goed uitgewerkt. De grootste uitdaging volgens Elco (en ook de testers) is hoe langzaam het op gang komt, en hoe vaak men ervoor moet kiezen om geen actie uit te voeren wegens gebrek aan grondstoffen.

DSC_0618

Verder was er een spel van Matthis, die z’n idee heeft gebaseerd op een puzzel-app. Op het bord staan 4 ridders, die ieder een vlak hebben in hun eigen kleur dat hun thuis is. Elke beurt speel je een kaart die aangeeft hoeveel stappen je mag doen, en kies je 2 van de ridders om synchroon te bewegen. Iedere speler heeft een opdrachtkaart die aangeeft  welke ridder naar huis gebracht moet worden – zodra dat lukt, heb je gewonnen.

IMG_20150605_225343

Ten slotte was er het spel ‘Zwem of Zink’ van Tobias, dat is bedacht en gemaakt tijdens een Game Jam. Iedere speler is een badeendje in een bad dat leegloopt. Het doel is om niet in het midden weggespoeld te worden. Iedere speler krijgt 4 kaarten; hiervan speel je er eentje bij jezelf, en eentje bij ieder van je buren. Heb je meer zwempunten dan zinkpunten, dan ga je een stapje verder naar de rand, maar met meer zinkpunten ga je een stapje naar het midden. Een snel spel met verschillende actiekaarten die zorgen voor een beetje chaos en veel grappige momenten.

Al met al was de 4e testavond weer een succes! Zin om ook te komen testen of een spel voor te leggen? Elke eerste vrijdagavond van de maand houden we een sessie. De volgende is vrijdag 3 juli. Wees welkom, game on!

DSC_0617

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s