Spellenmaakgilde bij Speelwarden 2022

Na een fantastische 1e editie van Speelwarden bleef het een paar jaren stil. Daarom waren we extra blij om te horen dat het noordelijke bordspel event in Leeuwarden weer zou gaan plaatsvinden dit jaar! Natuurlijk was het Spellenmaakgilde erbij (met dank aan de UCP Spellenvereniging en Bob Schubert) om het grote publiek kennis te laten maken met allerlei homebrew board games.

We hebben uiteenlopende spellen kunnen testen, van een vroege versie van een ‘Push your luck with dinos’ game (altijd een goed idee weten we van een bekende franchise) tot een 3D geprinte puzzelkubus die al klaar lijkt voor productie. De speeltafels werden drukbezocht, er was feedback van ontwerpers en van de uiteindelijke spelers en de sfeer was weer fantastisch. En nu hopen dat Speelwarden een jaarlijks evenement wordt!

After a fantastic 1st edition of Speelwarden it remained quiet for a few years. That’s why we were extra happy to hear that the northern board game event in Leeuwarden was going to take place again this year! Of course, the Spellenmaakgilde was there (thanks to the UCP Spellenvereniging and Bob Schubert) to introduce the general public to all kinds of homebrew board games.

We were able to test a variety of games, from an early version of a ‘Push your luck with dinos’ game (always a good idea as we know from a well-known franchise) to a 3D printed puzzle cube that already seems ready for production. The gaming tables were crowded, there was feedback from designers and from actual players and the atmosphere was again fantastic. Let’s hope that Speelwarden will become an annual event!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s