Looking Back: Testing Night Leeuwarden October

Ook in Leeuwarden konden we afgelopen vrijdag weer los met de eerste speltestavond sinds ruim anderhalf jaar. Met zelfgemaakte spellen in overvloed en de eerste winterbiertjes luiden we een koud maar gezellig bordspelseizoen in.
Voor deze editie zijn wat spellen uit de kast gehaald die al stof aan het vergaren waren na een rustige periode. Het inmiddels alweer bijna 4 jaar oude ‘Alien Immigration’ van o.a. Nils Slijkerman en Friso Roolvink heeft een compleet herontwerp gekregen waardoor de game is veranderd van ‘Coup +’ naar een compleet nieuw en uniek spel. Ook het inmiddels welbekende ‘Gladiator School’ van Arjan van Houwelingen kwam weer op tafel met een nieuwe scoring track en een grotere rol voor de gladiatorgevechten.


Er waren ook 2 nieuwe verschijningen: ‘Bedrock’ van Mitchel Bonnema en ‘Island Raiders’ van Jeroen Houttuin en Friso Roolvink. Beide waren het resultaat van eerdere Board Game Jams. In ‘Bedrock’ graaf je als een gulzig gezin dwergen de bergen af op zoek naar rijkdom. In je graaftocht vind je blauwdrukken voor nieuwe gebouwen die je in je dorp kan bouwen, maar achter elke steen kan ook gevaar schuilen. ‘Island Raiders’ draait om een aantal piratenclans die al plunderend eilanden verkennen en veroveren. Hierbij zullen spelers een goede afweging moeten maken waar ze hun piraten inzetten en tegen wie ze het willen opnemen, want alleen de sterkste en rijkste piraat gaat er met het mooiste eiland vandoor.


Het was weer erg gezellig om de harde kern van speltesters, maar ook een paar nieuwe gezichten weer te mogen verwelkomen. Zonder jullie zijn deze avonden geen succes! Helaas konden we niet alles spelen en moest vooral Nils Slijkerman veel van zijn spellen onaangeroerd laten. Gelukkig is er over een maand weer een nieuwe kans om te spelen.

-Friso & Mitchel

Last Friday we had our first game test evening in over a year and a half in Leeuwarden. With homemade games in abundance and the first winter beers, we ushered in a cold but cozy board game season.
For this edition some games have been taken out of the closet that were gathering dust after a quiet period. The almost 4 year old ‘Alien Immigration’ by a.o. Nils Slijkerman and Friso Roolvink has been completely redesigned, changing the game from ‘Coup +’ into a completely new and unique game. The now well-known ‘Gladiator School’ by Arjan van Houwelingen was also back on the table with a new scoring track and a larger role for the gladiator fights.


There were also 2 new appearances: ‘Bedrock’ by Mitchel Bonnema and ‘Island Raiders’ by Jeroen Houttuin and Friso Roolvink. Both were the result of previous Board Game Jams. In ‘Bedrock’ you dig as a greedy family of dwarves down the mountains in search of riches. In your digging you find blueprints for new buildings that you can build in your village, but behind every stone, danger lurks. Island Raiders’ revolves around a number of pirate clans that explore and conquer islands while plundering. Players will have to carefully consider where to place their pirates and who to fight, because only the strongest and richest pirate will get the most beautiful island.


It was again very nice to welcome the hard core of game testers, but also a few new faces. Without you, these evenings would not be a success! Unfortunately we could not play everything and especially Nils Slijkerman had to leave many of his games untouched. Fortunately, there will be another chance to play in a month.

-Friso & Mitchel

Een reactie op “Looking Back: Testing Night Leeuwarden October

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s