Spellen Pitchen bij 999 Games

logo 999 GamesNormaal gesproken is de Ducosom spellenbeurs de gelegenheid om je spelconcepten te pitchen bij 999 Games. Omdat evenementen zijn afgelast, heeft de uitgever aangegeven digitaal benaderbaar te zijn. Lees hieronder meer in het bericht van Flo de Haan, hun ‘inhouse’ ontwikkelaar. Hier een link naar een interview waar je meer over hem kan lezen.


Aangezien alle evenementen zijn afgelast en daarmee ook spellenconventies als Ducosim zijn er daarmee ook minder kansen voor spelauteurs om nieuwe concepten te pitchen bij uitgevers zoals 999 Games.

Mijn naam is Flo de Haan, misschien bij sommigen bekend. Ik ben boardgame ontwikkelaar bij 999 Games en tevens spellenscout op bijvoorbeeld Ducosim. 

For the time being, nu er geen Bring & Try mogelijk is, zou ik daarom de spelauteurs van het Spellenmaakgilde willen vragen om contact met mij op te nemen als je een goed concept hebt dat 999 Games mogelijk uit zou kunnen geven. 

999 Games is vooral op zoek naar spellen in de categorieën kinder-, familie-, party- en buiten-spellen. Wat we niet per se zoeken zijn: ‘Ameritrash’, lange strategiespellen, oorlog, abstract, Roleplaying Games en Tradeable Card Games. Hiervan is namelijk voldoende aanbod of het past niet in de collectie.

Onze vuistregels (die we ook hanteren voor Ducosim) gelden daarbij nog steeds.

Waar moet je spel aan voldoen?

 • Het spel bevat interessante en originele spelmechanismen.

 • Het spel is niet een uitbreiding of variant op een bestaand spel.

 • Het spel laat de spelers voldoende mogelijkheden tot keuze en strategie. Het spel biedt de spelers tot aan het einde toe kans om te winnen.

 • Je hebt het spel minstens twintig keer getest. Niet alleen met vrienden of  familie, maar ook met buitenstaanders en je kunt ook de feedback en aanpassingen onderbouwen.

 • Het spel heeft een duidelijke doelgroep en een aansprekend thema

 • Je hebt nagedacht over de vormgeving. Een richting is al voldoende.

 • Het spel heeft het in zich om een commercieel succes te worden.

Presentatie

 • Je hebt een goed werkend prototype gemaakt.

 • Je kunt in één zin vertellen waar het spel over gaat en hoe je kunt winnen. Je kunt het spel mondeling binnen tien minuten uitleggen aan wie dan ook. Je hebt overzichtskaartjes met wat je in een beurt kunt doen of hoe je punten scoort.

Aanvulling gedurende de Corona-periode

 • In dit geval zouden we graag een video willen zien waarin je dit uitlegt in 10 minuten.

 • Natuurlijk is ook testen nu niet zo eenvoudig. Het is ook begrijpelijk als het testen nu (enigszins) achterwege is gebleven.

Je kunt mij e-mailen op productontwikkeling@999games.nl

Dankjewel, groeten, Flo de Haan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s