Looking Back – Ede Testing October

Vrijdagavond 11 oktober 2019, Hegelstate, Ede. In het spelaanbod van vanavond zitten enkele wat kortere spellen, en een wat langer, WOII-gerelateerd spel. Bij dit spel schuif ik (Paul) aan. 

Voor me zie ik een spelbord liggen. De voorbereidingen van het spel leren me dat het regelboekje groot is. Na de uitleg beginnen we gewoon, en merken we dat de regels vrij simpel zijn, naarmate het spel vordert. Het spel is goed uitgedacht. Naarmate het spel verder vordert is tactiek steeds belangrijker. 

Na de nodige tips en vragen rondom het spel, zijn we tot de conclusie gekomen dat het een leuk spel is, wat qua inhoud ook een educatieve rol zou kunnen spelen op basisscholen. Desondanks waren er nog wel de nodige tips, waarmee het spel dus een verdere ontwikkeling zal doormaken. 

Aan de andere tafel zijn de wat kortere spellen. Hier liggen onder andere en een dobbelspel met vrolijke kameleons, een kaartspel over jagers, jachtopzieners en safaridieren, en een blufspel over de rijken van het Midden-Oosten, zo’n 600 jaar voor Christus. 

Ook deze spellen, die per stuk wat sneller speelbaar zijn, kregen feedback waar de spellenmakers mee verder kunnen. Stuk voor stuk mooie concepten, waarvan we hopelijk meer gaan zien. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s