Boardgame Jam Leeuwarden

Vorig jaar organiseerden een aantal indie game developers een Boardgame Jam in Leeuwarden. Dat was een geslaagd feestje en ook dit jaar wordt dit georganiseerd. Daarom  tippen we dit evenement! Ook leuk en nuttig als je altijd al een spel wilde maken, maar een zetje in de rug nodig hebt.

https---img.evbuc.com-https%3A%2F%2Fcdn.evbuc.com%2Fimages%2F20692790%2F4076031886%2F1%2Foriginal.jpg?rect=0%2C4%2C3264%2C1632&s=7f0a677202e7be5843532d01b092b68a

Wat is een game jam? Kleine teams werken in een weekend samen om een spel te maken, geïnspireerd door een thema. Dit thema is biedt veelal genoeg vrijheid om je eigen invulling aan te geven. De sfeer is vooral coöperatief en niet competitief. Het gaat om samen iets gaafs maken en elkaar waar nodig helpen.

Jaarlijks wordt er een wereldwijde digitale game jam gehouden (Global Game Jam), waarbij je mag kiezen of je een digitale game maakt of analoog (bord/kaart). Een bord- of kaartspel is wel heel anders dan digitaal, daarom is een eigen Jam daarvoor een goed concept!

Het weekend wordt 24 t/m 26 juni georganiseerd. Meer informatie en je aanmelden kan via de Facebook pagina: https://www.facebook.com/events/493484497521559/ 

Ook tof, er zal ook gelegenheid zijn om fancy componenten te maken: “D’Lab is joining our jam! The D’Lab is a makerspace for DIY’ers and creative people belonging to the Friesland College. That means you will be able to foil and laser cut or 3d-print among other things. Think about the possibilities for your games like making your own tokens or maybe we will see some cool selfmade miniatures. For more information check out the Facebook of the D’Lab https://www.facebook.com/DLab058

Voor verdere ontwikkeling en testen van je spel ben je uiteraard van harte welkom bij de testavonden van het Spellenmaakgilde! 🙂

Aan alle deelnemers, veel plezier en game on!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s