Looking Back: Groningen Testing Night October

De eerste speltestavond sinds tijden was weer als vanouds: gezellig en nuttig. Meerdere concepten van verschillende auteurs zijn getest in Forum Groningen. Hieronder lees je meer over de auteurs en kijken we terug met wat plaatjes. (English translation below the pictures)

Michele Piccolini kwam met een spel wat hij met een groep tijdens de augustus Boardgame Jam in Leeuwarden had ontwikkeld. Michele heeft al een publicatie, zijn spel Wonderboek komt binnenkort in Nederland uit via 999 Games.

Spelauteur Robert Brouwer bracht weer meerdere concepten mee om te testen. Robert heeft dit jaar een aantal publicaties bij diverse uitgevers. In dit artikel kun je meer lezen over zijn bezigheden als spelauteur (of deze pdf).

Arjan van Houwelingen testte het spel wat hij en Robert ontwikkelen in cocreatie met musea en de provincie, werktitel GRUNN. Het spel gaat over de geschiedenis van het Groninger Landschap waarbij spelers zo optimaal mogelijk hun eigen provincie bouwen met verschillende landschapstypes en deze ontginnen en bebouwen. Later zal meer bekend worden over dit spel.

Daarnaast kwam ook de zelfpublicatie ‘Quizpoker‘ van Matijn Vloedgraven ter tafel. Op zijn website kun je meer lezen over zijn spel en het bestellen.


De volgende testavond in Groningen zal op vrijdag 5 november zijn. En vrijdag 22 october kun je meedoen in Leeuwarden.

English:

The first game test evening in ages was as usual: pleasant and useful. Multiple concepts from different authors have been tested at Forum Groningen. Below you can read more about the authors and we look back with some pictures above.

Michele Piccolini came up with a game that he had developed with a group during the August Boardgame Jam in Leeuwarden. Michele already has a publication, his game Wonderbook will soon be released in the Netherlands via 999 Games.

Game author Robert Brouwer brought back several concepts to test. This year Robert has a number of publications with various publishers. In this article you can read more about his activities as a game author.

Arjan van Houwelingen tested the game that he and Robert are developing in co-creation with museums and the province, working title GRUNN. The game is about the history of the Groninger Landscape in which players build their own province as optimally as possible with different landscape types, cultivate and cultivate them. More information about this game will be revealed later.

In addition, the self-publication Quizpoker by Matijn Vloedgraven was also discussed. On his you can read more about this game and order it (Dutch language).


The next tabletop testing night in Groningen will be on Friday 5 November. Meanwhile you can join the testing night in Leeuwarden on Friday 22 October.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s