Verslag testavond 3 Juni

[English tekst below]

Vrijdag 3 juni was weer een geslaagde testavond voor het Spellenmaakgilde bij Indietopia. Ditmaal zaten we boven, wat een prima ruimte was om op meerdere tafels de spelsessies te verspreiden. Met 25 bezoekers was het lekker vol en gezellig. In totaal zijn er zo’n 8 spellen getest! De sfeer zat er goed in, dank aan alle aanwezigen!

Wat kwam ter tafel:

Eelco bracht een kaart/tableau spel mee genaamd ‘Terras Terreur’ en het bied & dobbelspel ‘Kerno’, wat wederom in de smaak viel. CMD studenten uit Leeuwarden brachten hun kaartspel ‘Penta Gods’ weer mee, waarin spelers elkaar met monsters aanvallen en steeds hogere level verkrijgen. Daan had een nieuw kaartspel ‘Disgust’ mee, waarin spelers elk proberen een specifieke soort kaarten te vermijden. Tagor bracht een 2 speler ‘mind game’ kaartspel mee, waarin spelers elkaar proberen in te schatten en te misleiden. Arjan had eveneens een 2 speler kaartspel mee waarin spelers bieden en bluffen om de ander te slim af te zijn, genaamd ‘AlcheMystical’ (eerder ook meer spelers). En hij had ditmaal een uitgebreider bordspel mee genaamd ‘Gladiator School’, waarin spelers hun school ontwikkelen, speciale actiekaarten benutten en uiteindelijk de meeste roem willen winnen in de arena.

De volgende Spellenmaakgilde testsessie zal weer op de eerste vrijdag van de maand zijn: 1 juli. Tot dan?

On Friday 3rd of June we had another successful testing night of the Guild at Indietopia. This time we occupied the room upstairs. A fine location with several tables to play at. We used them all: there were 25 attendees and we played around 8 different games. The mood was great, thank to all the participants!

What came to the table:

Eelco brought a card driven tableau building game called ‘Terras Terror’. And he presented another version of the enjoyable ‘Kerno’, a dice rolling, bidding game. CMD students from Leeuwarden brought their cardgame ‘Penta Gods’ again, in which players attack each other with minions and rise in levels and power during the game. Daan brought a new card game ‘Disgust’: players need to avoid drawing specific types of cards. Tagor presented a 2 player ‘mind game’ in which players try to mislead and deduce what the other is doing. Arjan also bring a 2 player game in which players bid and bluff to outsmart the opponent, ‘AlcheMystical’ (previously also for more players). And he brought a bigger boardgame called ‘Gladiator School’, in which players develop their school, use special action cards that shake things up and eventually try to obtain the most amount of fame in the arena.

The next Gamemakers Guild testing session will -as always- be on the next first Friday of of the month, so 1st of July. See you then?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s