Terugkijken: Testavond April 2016

logo 2016 spellenmaakgilde final

De testavond op vrijdag 1 april was, net als alle voorgaande edities, weer zeer geslaagd. Twee nieuwe spellen werden er getest door in totaal 14 mensen.  Met nieuwe gezichten en oude bekenden was er genoeg feedback te verkrijgen voor Eelco en Bas van Mittwoch games.

Eelco had voor ons ‘Kerno’, een spel waarbij je door middel van kleine diamantjes mag bieden op de gerolde dobbelstenen. Met die dobbelstenen kan je kaarten kopen en punten verdienen. Wie de meeste punten heeft die wint. Dit maakt Kerno tot een zeer competitief spel waarbij je goed moet nadenken om je tegenspelers een fortuin door de neus te boren en zelf als rijkste te eindigen. De gratis print to play versie is overigens te verkrijgen op de Mittwoch website.

IMAG0104IMAG0107

Dan was er nog het geestige ‘Hadimiru’ van Bas. Een spel dat nog iets vroeger in het ontwikkelstadium was dan Kerno. In Hadimiru moet je tactisch dobbelen om spreuken te verzamelen en kennis en macht te vergaren. Maar pas op dat je niet te sterk wordt, want dan laat je Hadimiru vrij. Hadimiru is de dertiende magiër en een rasechte badguy. Het is aan jou en je mede magiërs om hem opgesloten te houden.

IMAG0105IMAG0106

Verder was er ook nog een groepje NHL studenten uit Leeuwarden aanwezig. Zij kwamen inspiratie opdoen voor hun eigen spel en hielpen uiteraard ook met de aanwezige spellen testen. Ze hebben beloofd om de volgende testavond hun prototypes mee te nemen. Dus er is uiteraard weer genoeg reden om uit te zien naar de volgende testavond: vrijdag 6 mei!

Gastheer van de avond: Randolph Montsma. Verslag door: Jesper Bekking

 


 

English Report Testing Night April 2016

The testing night on Friday 1st of April was another success. Two games were tested by the 14 players that came. It was a nice mix of regular visitors and some new faces. Eelco and Bas, self-publishers under the label of Mittwoch Games got some good feedback on their games.

Eelco presented ‘Kerno’: a bidding and dice rolling game in which you bid on previously rolled dice. Then those dice can be used to to buy cards and earn points. It is a competitive game with tactical choices, such as how to screw your opponents the most and in the end earn the mosts points and be victorious. You can download the free print-and-play on the  Mittwoch website.

Then there was the funny game ‘Hadimiru’, designed by Bas. This game is a bit more early in development.  In this game you roll dice and try to collect magical spells, knowledge and power. Being tactical is necessary: if you become too powerful an evil wizard Hadimuri is released. It is up to the players to keep him locked up.

This night there was also a group of NHL students present out of Leeuwarden. They wanted to check out the testing initiative and get inspired. They promised to return and bring their own prototypes for testing. So more to look forward to at the next testing nights!

The next session will be on Friday 6th of May! 

Host of the evening: Randolph Montsma. Report: Jesper Bekking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s