Terugkijken: Testavond Maart

(English text below)

logo 2016 spellenmaakgilde finalDe eerste vrijdag van maart was weer testavond. De opkomst was ditmaal minder groot. Het voordeel daarvan was dat 2 spellen uitvoerig door verschillende groepen getest konden worden! Gezelligheid en nuttigheid werden zo weer goed gecombineerd en de spellenmakers ontvingen veel feedback.

Merel (en anderen) had het bordspel meegenomen die ze tijdens de Global Game Jam 2016 hebben gemaakt. Tijdens zo’n Game Jam moet in 1 weekend een spel gemaakt worden. In dit ruimte verzamelspel speelt iedere speler een buitenaards wezen die meerdere objecten op het bord moet verzamelen. Elke speler krijgt unieke krachten en nadelen, die willekeurig verdeeld worden. Dat maakt het een interactieve puzzel met eigen componenten elke keer weer anders zijn. Verschillende variaties in omvang van het bord werden uitgeprobeerd.

IMG_0606

IMG_0604

Arjan testte het spel ‘Dryads’ uit, waarin spelers setjes maken van kaarten. Elke set  van kaarten (een bloem) moet elk van de 4 kleuren bevatten. Deze kleuren corresponderen met de seizoenen en de achterkant van de kaarten is ook in die kleur. Afhankelijk van de bovenste kaart van de trekstapel, worden sommige kaarten geactiveerd (seizoen correspondeert) en kunnen spelers extra goede acties uitvoeren of elkaar meer dwars zitten. Bovendien bieden de kaarten diverse mogelijkheden om de trekstapel te manipuleren.

IMG_0605

Al met al was het een knusse en succesvolle testavond. Op naar de volgende!

 


 

logo 2016 spellenmaakgilde final

On the first Friday of March we had another testing night. This time the turnup was smaller, having the advantage two games could be tested out by different groups of gamers. Once again the night was entertaining and useful, giving the game designers good feedback.

Merel (and team) brought the game they designed in the latest Global Game Jam 2016. During a Game Jam the challenge is to make a new game as a team in only one weekend. In this space themed collection game each player is an alien who has to gather specific object. Each player has an unique set of powers and hindrances, that are distributed randomly. This makes the game a interactive puzzle with a lot of unique set ups and thus offers a lot of replay potential. Different board sizes were tested.

 

Arjan tested his early prototype ‘Dryads’, in which players try to combine sets of cards. Each set (a flower) has to consist of  each of the 4 colours of cards. These colours are linked to each of the seasons and also the backside of the cards shows that colour. Depending on the top card of the draw pile, some cards that are ‘in season’ are activated and offer more powerful actions or more ways to harass opponents. The card offer different ways to manipulate the sets of players and the draw pile itself.

It as another good testing testing night. On to the next one!

Een reactie op “Terugkijken: Testavond Maart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s