Indruk testavond februari & jubileum!

 

(English text below)

Op vrijdag 5 februari hebben we weer een succesvolle testavond gehad. De opkomst was goed: we waren met 22 en er werden in totaal 8 spellen getest! Zoals altijd was de sfeer was weer gemoedelijk en werd het een nuttige avond. Bovendien was het een jubileum!

Een jaar geleden, februari 2015, was de eerste testavond georganiseerd. Of er interesse voor zou zijn, dat was onduidelijk. Soms was er maar een handvol aanwezigen, maar ook dan was het altijd gezellig en zeker nuttig. Inmiddels is het aantal bezoekers gegroeid en de bekendheid gegroeid. Wederom dank aan Indietopia voor het faciliteren van het Spellenmaakgilde door de ruimte aan te bieden. Ons doel is om zo laagdrempelig mogelijk het testen van spellen te faciliteren en dat zullen we ook in 2016 voortzetten. Wellicht is er meer wat gedaan kan worden voor en door spellenmakers, artists, uitgevers, etc? Mocht je een suggestie hebben, mail ons vooral. Verder is er zeker ruimte voor meer spelers en spellenmakers. Meer PR helpt ons, dus tip s.v.p. je spelvrienden. En wellicht ken je een spelfanaat aan die al jaren aan een spel knutselt? Moedig haar of hem aan om langs te komen!

Onze Facebook pagina: facebook.com/spellenmaakgilde

Twitter: @spelmaakgilde

IMG_0514

Wat kwam er in februari allemaal op tafel?

Merijn en Wessel brachten hun concept ‘Slappe Hap’ weer ter tafel: een kaartspel voor een klein tot groot aantal spelers waarin veel geruild wordt met elkaar.

IMG_0524.JPG

Daarnaast had Merijn ook ‘Jeex’  weer mee, een abstracter denkspel wat (bijna) in je broekzak past.

IMG_0528

Nico testte zijn handelaren-spel uit waarin spelers handelen, grondstoffen verzamelen en elkaar al bouwend in de weg zitten. Hoewel het spel nog vol in ontwikkeling is, was al wel duidelijk dat het heel interessant is om op tafel te zien liggen.

IMG_0523.JPG

In het spel ‘Voluntaris’ van Bastiaan zijn de spelers werkzaam voor hulporganisaties en moeten ze hun ‘resources’ zo effectief mogelijk inzetten. De twist daarbij is dat het negatief uitpakt als je niet al je bronnen benut. Iets wat lastig wordt gemaakt door donaties van medespelers.

IMG_0519.JPG

Nils zette de spelers in zijn spel ‘Get out of Jail’ achter tralies. Spelers moeten proberen als eerste weer vrij te zijn, door goed gedrag of door een goede ontsnappingspoging. Maar voor dat laatste zijn illegale materialen nodig waar je maar beter niet mee gesnapt kan worden.

IMG_0530.JPG

In het spel ‘Fun Park Builder’ van Rando stijden spelers in zo’n 20 minuten om het mooiste park te bouwen en elkaar zo af te troeven.

IMG_0525.JPG

Jaap bracht zijn ‘Ruimte handel en plunder’ spel weer mee. Mens-erger-je-niet in het heelal. In dit spel heb je veel vrijheid waarheen je vliegt, maar ben je wel afhankelijk van de nukken van de dobbelsteen.

IMG_0527.JPG

Arjan bracht een meer uitgewerkte versie mee van zijn kaart/bordspel ‘Alchemystical’: een  biedspel met Keltisch thema waarin spelers continue elkaar proberen te overtreffen, maar tactisch gekozen moet worden tussen het verzamelen van punten of het vergroten van hun krachten (‘engine-buiding’).

IMG_0532.JPG

Al met al was het weer een geslaagde avond! De volgende sessie is vrijdag 4 maart 2016.

Tot dan?


 

Impression testing night Februari & anniversary!

Friday 5th of Februari we had another successful testing night. The turnup was great: 22 gamers and there were 8 games to test. As always, it was an relax and useful evening. Tonight was a special moment, as this marks the 1 year anniversary of the Gamermaker Guild!

One year ago, februari 2015, the first testing night was organised. Whether there would be enough people interested was unknown. Sometimes only a handful of participants were present. Yet, even then the testing evenings were nice and useful. By now the evenings attract more gamers and more people are familiar with this initiative. We like to thank Indietopia once again for their aid in offering us a nice big room each month. Our goal is to facilitate game designers in the testing of games and make it as approachable as possible for designers and players. We will continue with this in 2016. Perhaps there is more we can do? For designers, artists, publishers, etc? If you have a suggestion, please email us. There is room to grow in attendance for sure. More PR will help in that. So please inform your fellow gamers and game designers. Perhaps you know someone that is tinkering on a design for ages? Encourage her or him to join us!

Our Facebook page: facebook.com/spellenmaakgilde

Twitter: @spelmaakgilde

 

What was played in Februari?

Merijn and Wessel brought their concept ‘Slappe Hap’ to the table again: a card game for small to larger groups of players with a lot of (forced) trading.

Besides that, Merijn also presented ‘Jeex’ again. This is an abstract tactical game which nearly fits in your pocket.

Nico tested his merchants game, in which players trade, collect resources and interfere each other while creating extra buildings. Although this game is still in early development, it’s clear that it’ lay-out  is very nice to behold.

In the game ‘Voluntaris’, designed by Bastiaan, the player work for NGO’s and have to put their resources to work in the most efficient way possible. The twist is that it has a negative effect when you do not allocate all your resources and players can ‘donate’ them to each other during the game.

Nils put his players in jail in his game ‘Get out of Jail’. They then had to try to get their freedom back in the shortest amount of time, either on good behaviour or with a successful escape. The latter requires illegal goods however, stuff that they rather not find in your cell.

In the game ‘Fun Park Builder’ by Rando, players compete for creating the prettiest park of all. Playing time around 20 minutes.

Jaap brought his ‘Space Trade & Plunder’ game along. Parcheesi in space: in this game you have a lot of freedom where you want to move to, but you are depending on your luck with the dice. 

Arjan presented a more developed version of his card/boardgame ‘Alchemystical’: in this Keltic themed game players compete in several domains by bidding cards. They have to choose between collecting victory points or expand their powers (‘engine-buiding’).

All in all, another successful night! The next session will be on Friday 4th of March 2016!

See you there?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s