Verslag testavond 7 augustus 2015 – Keep on going

Traditioneel was afgelopen eerste vrijdag van de maand augustus weer een speltestavond. Wederom waren we weer welkom bij Indietopia en konden we gebruik maken van de grote ruimte op de begane grond. Ondanks de komkommertijd was er zeker animo voor de avond: 4 spellenmakers en in totaal een dozijn spelers hebben zich prima vermaakt met de spellen die op tafel kwamen. Een mooie mix van vaste bezoekers en nieuwe geïnteresseerden.

IMG_0340

IMG_0337

Jeex was het eerste spel wat werd gepitcht: een strategisch abstract 2-speler spel. Het spel speelt vlot en biedt diepgang. De regels zijn rap te leren, maar het bleek maar weer eens dat spelregels schrijven niet vanzelf gaat. Dit is echter een laatste horde voor het spel, zo lijkt het. Het zal in eigen beheer worden uitgegeven en ter zijner tijd online te koop zijn. Voor de PR daarvan werden video opnames gemaakt.

IMG_0343Robin bracht zijn mini-RPG (role playing game) weer ter tafel. Het moet voor niet rpg-spelers een gemakkelijke instap bieden in dit soort spellen, maar natuurlijk wel de charme van dergelijke spellen bieden.

IMG_0347Robert presenteerde een vernieuwde versie van Split. De aanpassingen lijken het spelplezier een grote boost gegeven te hebben. Dat bewijst maar weer eens dat een goed spel maken veelal blijven proberen, testen en schaven is. En veel feedback.

IMG_0345Ten slotte, Arjan bracht zijn maffia/blufspel Capo di Mafia weer ten tafel en testte de nieuwe verdenkkaarten uit. Die bleken goede reminders voor de spelers hoe het zit met respectpunten winnen of verliezen.

Rond 23 uur hielden we het voor gezien. Het was weer nuttig en de sfeer was goed. Dank aan alle testers, spellenmakers en Indietopia (Thomas) voor weer een prima avond!

Mocht je interesse hebben om eens mee te doen? Als tester of met je eigen spelconcept. Elke eerste vrijdag van de maand organiseren we deze testavonden. De volgende is dus vrijdag 4 september!

*Game on*

Arjan

Een reactie op “Verslag testavond 7 augustus 2015 – Keep on going

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s