Verslag 3e speltest avond

Vrijdag 1 mei 2015 was de 3e speltest avond. We waren weer gast bij Indietopia (dank!). Ditmaal op de eerste verdieping. 4 speeltafels waren de hele avond gevuld met enthousiaste spelers en spellen. De sfeer zat er goed in.

DSC_0099

Er waren zowel eerdere bezoekers als ook meerdere nieuwe testers en spellenmakers! Uiteindelijk waren we met een mooi clubje van ongeveer 20 personen. Er werden ervaringen en tips over het (laten) uitgeven van spellen gedeeld en uiteraard zijn diverse spellen getest.

Wolter en Yael Busscher presenteerden hun vermakelijke kaartspel Turds. Hierbij moeten de spelers van hun drollen af zien te komen door actiekaarten te spelen. Met grappige art en veel pesteffecten is dit een licht kaartspel dat prima in de smaak viel bij de spelers. Binnenkort zullen ze het spel op kickstarter lanceren.

DSC_0106DSC_0101

Robert Brouwer testte 2 spellen voor jong en oud. Bij één spel moeten spelers bieden met handkaarten om setkaarten binnen te halen. Zonder setkaarten win je het spel niet, maar je moet bieddoelen halen wil je genoeg biedkaarten houden. Dit wringt op een leuke manier. Ook testte hij ‘Split’ (werktitel), eveneens een biedspel met snelle actie waarbij elke ronde punten worden gesplit tussen de bieders, maar waarbij gespeelde actiekaarten de boel behoorlijk opschudden.

DSC_0117

Ronald had zijn ‘The Walking Dead’ versie van ganzenborden meegenomen, wat een goed voorbeeld was van vormgeving en ‘re-theming’.

DSC_0109

Ten slotte, had Arjan van Houwelingen twee versies van zijn kaartspel ‘Tricky Dungeon’ mee. In dit slagenspel nemen de spelers het om beurten op tegen de rest en bepaalt de hero die je kiest wat voor spel wordt gespeeld (zoveel mogelijk slagen halen, of juist vermijden, of specifieke kaarten binnen halen). Hij zal ook op de landelijke spellenbeurs Ducosim op 30 mei in Amersfoort zijn spel testen/demonsteren (www.ducosim.nl).

DSC_0114DSC_0118

Naast de spellenmakers was ook Team Trickhand (twitter: @teamtrickhand) aanwezig: een goochelleraar die zijn (goede!) tricks liet zien. Zie voor hun kunsten en het leren ervan het Youtube kanaal: https://www.youtube.com/user/TRICKHANDcom

DSC_0113

Al met al was het weer een relaxte, leerzame en succesvolle testavond! De volgende sessie is vrijdag 5 juni (eerste vrijdag van de maand). Zin om te komen als tester of ben je een spellenmaker en wil je een concept voorleggen? Wees welkom! Hou alvast de avond vrij, aanmeldformulier volgt op deze site en twitter (@spelmaakgilde).

*Game on!*

-Arjan van Houwelingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s